pondelok 29. augusta 2016

Ako si vyberať svadobné šaty podľa typu postavy

Ako si vyberať svadobné šaty podľa typu postavy
Výber svadobných šiat je jednou z najdôležitejších vecí počas svadobných príprav. Mnoho neviest, práve výberom svadobných šiat začína celé plánovanie svadby. Niet divu, veď existuje toľko krásnych a rozmanitých svadobných šiat, že výber nie je vôbec jednoduchý. No tak ako pri všetkom aj pri výbere svadobných šiat existujú isté pravidlá, aké šaty zvoliť. Správne zvolený typ šiat dokáže vyzdvihnúť prednosti nevesty a zakryť jemné či výraznejšie nedostatky. Poďme sa teda spoločne pozrieť nato, aký typ šiat je ideálny práve pre vás.

Hruška
Pre ženy s týmto typom postavy je charakteristický veľký zadok, širšie boky a silnejšie stehná. Horná polovica je proporčne menšia ako dolná časť tela. Typickým znakom sú taktiež menšie prsia a ploché bruško.

Aké šaty zvoliť:
Tomuto typu postavy najlepšie sadnú šaty s veľkou, postupne sa rozširujúcou sukňou a zvýrazneným pásom. Priliehavý vrchný diel šiat či výstrih v tvare V opticky zoštíhli vrchnú časť tela. Vhodnými látkami sú pre vás satén a tafeta, najmä preto, že sa nelepia na telo.
Čomu sa radšej vyhnúť:
Vhodný pre vás nie je rovný strih, šaty by totiž zbytočne zvýraznili vaše plnšie boky.

Jablko
Postava je skôr okrúhla, pričom najvýraznejšie je práve bruško. Horná polovica tela je širšia ale boky sú pomerne úzke. Tieto ženy sa však môžu pýšiť štíhlymi nohami a úzkymi ramenami.
Aké šaty zvoliť:

Pristanú vám šaty empírového strihu, ktorých sukňa začína pod líniou pŕs. Vyhnite prílišnému nazberkaniu a zdobeniu, aby ste nepôsobili príliš mohutne. Najvhodnejším materiálom je satén, ktorý drží tvar a nepôsobí rozviate.
Čomu sa radšej vyhnúť:
Veľké bohaté princeznovské šaty opticky ešte viac zmohutnia vašu postavu, preto sa týmto strihom radšej vyhnite.

Presýpacie hodiny
Zmyselné, plné boky, väčší zadok, bujnejšie poprsie a úzky osí pás, tak toto je postava tzv. presýpacích hodín. Ak máte práve tento typ postavy, ste šťastnou ženou a hodí sa vám takmer čokoľvek.

Aké šaty zvoliť:
Napriek tomu, že si ako jedna z mála žien máte vo výbere svadobných šiat voľnú ruku, vaša postava najlepšie vynikne v šatách s veľkou sukňou a zvýrazneným pásom. Hlboký výstrih v tvare V upriami pozornosť na vaše plné poprsie.
Čomu sa radšej vyhnúť:
Strih zviazaný pod prsami by zbytočne zakryl vás dokonale štíhly pás. Dajte si taktiež pozor na výrazné  šperky vo výstrihu, ktoré pútajú až prílišnú pozornosť na vaše prsia, ktoré potom pôsobia, možno až príliš mohutne.

Pravítko
Postava, kde je šírka pliec, pásu aj bokov prakticky rovnaká, by mohla pôsobiť trošku chlapčensky, no aj s takouto postavou môžete vyzerať sexi, príťažlivo a krásne. Stačí zvoliť ten správny strih.

Aké šaty zvoliť:
Čo sa týka svadobných šiat pokúste sa voliť puzdrové šaty strihané do rôznych šikmých záhybov. Princeznovský strih a široké sukne až po zem vám zvýraznia boky a dodajú nežnú ženskosť.
Čomu sa radšej vyhnúť: 
Ženy tohto typu by sa mali vyhnúť rovným a úzkym šatám. Ak však napriek tomu po takomto strihu túžite nezabudnite na široký a mohutný opasok, ktorý vám krásne opticky vytvaruje pás.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára