pondelok 22. augusta 2016

Ako sa vyznať v typoch svadobných šiat

Každá nevesta chce vo svoj svadobný deň vyzerať krásne a dokonalo. Už týždne pred svadbou si mnohé budúce nevesty hľadajú ten najvhodnejší účes, objednávajú sa na manikúru, skúšajú to najkrajšie líčenie a, samozrejme, vyberajú tie najkrajšie a najoslnivejšie šaty. Výber je na vás, no ako sa v tých množstvách svadobných šiat vyznať? Sú salóny, ktoré ponúkajú stovky rôznych šiat na požičanie či kúpu, ako si vybrať tie najvhodnejšie? Najdôležitejšie je, aby ste si ujasnili, o aký typ šiat máte záujem, výber sa vám tak výrazne zúži.

Rovný, empírový strih
Šaty majú vysoký pás prestrihnutý pod prsami, odkiaľ sa rozširujú až nadol, prípadne ku kolenám. Pri tomto type šiat sa dá krásne vyhrať s hornou časťou, ktorá môže byť na dve alebo jedno ramienko, prípadne úplne bez nich. Efektne sa sem taktiež dá zakomponovať závoj, ktorý môže pokračovať za šatami, alebo od ramien jemne splývať až k zemi. Ak chcete pôsobiť elegantne, vhodným doplnkom pre vás budú rukavičky, ak ste naopak hravý a detský typ, stavte na jemnú kvetinovú korunku.

A-línia
Ako už názov napovedá tieto šaty majú strih v tvare písmena A. Horná časť je tvorená korzetom alebo živôrikom a od pása sa rozširujúca sukňa má kužeľovitý tvar. Sukňa pritom môže byť užšia, alebo širšia s použitím spodničky. Pás môže byť zvýraznený šerpou alebo čipkou. Tento typ šiat je medzi nevestami veľmi obľúbený, nižším nevestám totiž opticky dodá pár centimetrov a chytrí strih šiat schová mierne nedokonalosti v oblasti bokov a zadku. Opäť sa tu dá krásne vyhrať s vrchnou polovicou šiat, no nič nepokazíte ani jemnými čipkovanými, vyšívanými či farebnými vzormi na sukni, ktoré si veľmi jednoducho pridáte aj k čisto bielym šatám zo salónu.

Morská panna
Tento strih tesne obopína telo až ku kolenám, kde sa rozširuje, čím pripomína telo morskej panny. V týchto šatách rozhodne neostanete bez povšimnutia, zvýraznia totiž všetky krivky vášho tela. Pristanú všetkým vysokým a štíhlym nevestám, no dodajú taktiež potrebnú ženskosť chlapčenským typom.  Pás môže, ale aj nemusí, byť zvýraznený zdobeným opaskom. Elegantnosť doplníte vysokým drdolom s korunkou.

Princeznovské svadobné šaty
Tak tieto šaty sú vhodné pre každú budúcu nevestu. Vrchná časť je tvorená zväčša korzetom, ktorý dokonale prilieha a tvaruje vrchnú časť tela. V páse sa rozširuje a záleží už len na vás ako veľmi. Spodnička je neoddeliteľnou súčasťou týchto šiat, najmä kvôli ich veľkosti a mohutnosti, by bez nej bola nevesta takmer nepohyblivá. Princeznovské šaty ukryjú nedokonalosti v oblasti stehien, zadku, brucha či bokov, no dávajte si pozor na príliš tesný korzet v hornej časti. Stačí pridať už len korunku a bude z vás ozajstná princezná.


Zdroje obrázkov:
http://www.lafiaba.sk
http://www.anelli.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára