utorok 31. mája 2016

Typy manželstiev

Manželstvo je jedna cesta dvoch ľudí, o tom, aké rozmanité až môže byť sa dočítate v dnešnom článku...

Talianske manželstvo
Korením tohto manželstva je poriadna hádka. Keď sa totiž stretnú dve temperamentné povahy je takmer jasné, že budú padať drsné slová či dokonca až facky. Pokiaľ ostáva všetko v hraniciach slušnosti, je hádka pre takýto pár zdrojom energie a vášne.
Každý potrebuje nejako ventilovať nahromadenú energiu a stres, títo manželia to robia cez hádky a všetci do jedného sa zhodujú na tom, že čím ohnivejšia hádka, tým krajšie a vášnivejšie udobrovanie...

Cukríkové manželstvo  
Toto manželstvo je plné milých rečí a gest. Na verejnosti sa manželia držia za ruky a bez hanby sa pusinkujú. Takýto vzťah, vyzerajúci ako z reklamy či hollywoodskeho romantického filmu, kde vzájomnú lásku všetci vidia, je typický pre čerstvých manželov a zaľúbencov. Ak u vás pretrvá dlhšie, ste šťastný ľudia, preto si to náležite užívajte a vážte.

Dvojičky
Ak patríte k manželom dvojičkám, viete o svojom partnerovi všetko, viete čo práve robí, kde sa nachádza aj ako sa má jeho nová kolegyňa v práci. Na prvý pohľad pôsobíte ako súrodenci, dvojičky, no vy viete, že máte vzťah plný lásky a dôvery jeden v druhého. Život jeden bez druhého si neviete ani predstaviť, pretože proste viete, že patríte k sebe.

Súťaživé manželstvo
V živote sa potrebujete neustále niekam posúvať a zlepšovať, každý deň chcete byť lepšími v práci, v športe či koníčkoch, ako ste boli včera. Keď sa stretnú dvaja takýto partneri, ich temperament ich núti medzi sebou súťažiť v každodenných úlohách a činnostiach.
V praxi to potom vyzerá ako súboj o to, kto viac zarobí či odohrá lepší tenisový zápas. Možno vám to príde neromantické, no pre týchto manželov je základom vzťahu súťaženie a práve neustále súťaže sú to, čo do ich vzťahu pridáva poriadnu šťavu.

Pohodlné manželstvo
Toto manželstvo by sa dalo opísať veľmi jednoducho. Manželka s dcérou varí obed, manžel so synom opravujú v garáži auto. Poobede si všetci spoločne vyrazia na prechádzku po meste a pod slnečníkom si vychutnajú zmrzlinu. Pondelok ráno sa potom všetci rozutekajú, rodičia do práce, deti do školy  a večer si všetci spolu sadnú k večeri.
Jednoducho taká klasická rodina, ktorá sa nikam neponáhľa a vychutnáva si čaro každého dňa. Manželia sú spokojní a šťastní, prípadnú hádku riešia vzájomným rozhovorom a konečným riešením pre dobro celej rodiny.

Pod papučou
Myslím, že slovné spojenie „pod papučou“ nemusím  nikomu dlho predstavovať. Ide o vzťah kde je jeden „nadriadený“ a druhý „podriadený“.  V niektorom vzťahu to vidieť viac v inom menej, no niekomu vyhovuje, keď je hlavou rodiny ten druhý.
V mnohom je toto manželstvo jednoduchšie, napríklad sa vyhnete mnohým hádkam, pretože tak ako povie hlava rodiny, tak aj stane. Možno to znie trošku zvláštne, no pokiaľ ste s manželom na „jednej vlne“ vo veľa veciach sa zhodnete, takže sa nemusíte prispôsobovať, len jednoducho súhlasiť.


Nech už je vaše manželstvo akékoľvek, dôležité je, že ste v ňom šťastný...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára